Valutamäklare

Att välja en bra valutamäklare är a och o när du ska handla med valuta. Innan du väljer valutamäklare bör du ta reda på hur valutamarknaden funkar, vad olika termer och begrepp betyder och satt upp ett mål för hur just din valutahandel. När du känner att du har koll på dessa är det alltså läge att välja valutamäklare.

Det finns mängder av valutamäklare att välja mellan

Antalet valutamäklare på marknaden är enormt. Här finns både riktigt gamla rävar och nykomlingar. En valutamäklare ska givetvis följa de regler som finns. Om du vill veta vilket land som en valutamäklare är registrerad i ska du leta på deras hemsida, där info om detta ska finnas. Olika länder har olika lagar kring valutahandel, så det kan vara bra att ha koll på dessa olika. En valutamäklare i USA ska till exempel vara registrerad hos NFA, National Futures Association eller hos CTFC, Commodity Futures Trading Commission. I Storbritannien ska valutamäklaren vara registrerad hos FSA, Financial Service Authority.

Det absolut bästa är givetvis att hitta en valutamäklare som pratar svenska och som har en svensk kundservice. Då slipper du många onödiga missförstånd.

Vilka frågor bör du ställa dig när du letar efter en valutamäklare?

Här följer ett antal frågor som du bör ställa dig när du är på jakt efter en bra valutamäklare. Titta till exempel på hur kundsupporten fungerar. Hur lång tid dröjer det innan de svarar på förfrågningar? Hur detaljerade svar får du, känns de kunniga? Är det möjligt att ringa eller är kommunikationen begränsad till mail? Hur ser öppettiderna ut?

Det är också viktigt att titta på andra personers omdömen om valutamäklaren. Vad säger folk? Är det god eller dålig kritik? Leta runt lite på nätet efter information om valutamäklaren som kommer från objektiva källor. Vidare bör du titta på hur informativ deras hemsida är. Hur mycket information går att hitta? Känns det som om det finns många frågetecken? Kan du få någon form av Forex utbildning på hemsidan?

Givetvis är det också viktigt att dina pengar är säkra hos valutamäklaren. Hur fungerar säkerheten? Använder sig de av någon form av insättningsgaranti som ger dig rätt till pengarna tillbaka? Och hur lätt är det att ta ut pengarna? Här kan det hos vissa vara ganska krångligt med snåriga villkor, vilket de flesta vill undvika.

Det finns givetvis många fler frågor att ta ställning till innan du väljer valutamäklare. Eftersom det kan vara tidskrävande och krångligt att hitta en bra valutamäklare har vi gjort den här sajten som vi hoppas kan vara till hjälp. Vi rekommenderar bara pålitliga valutamäklare med många år i branschen och som fått goda vitsord.

Mer läsvärt hittar du på DI´s "Så gör du valutaklipp som ett proffs".