VALUTAHANDELSTIPS

Härdsmältor i valutakonton är oftast kopplade till avsteg från grundläggande strategier och idéer som sker på grund av påverkan på handlarens tankeprocess. Ofta ignorerar handlare varningssignaler eftersom de känner att de inte är starka nog för att de ska motivera ett nytt beslut. I slutändan är dock de enda strategier en framgångsrik aktör behöver befatta sig med de mest rudimentära.

Tålamod är en av de viktigaste egenskaperna som många oerfarna valutahandlare ofta ignorerar. Många känner sig som om de inte behöver tålamod i dagens moderna marknader eftersom det finns så många instrument för handeln att någonstans, någon gång finns det alltid något som är i rörelse och som det går att tjäna pengar på. Tyvärr kunde detta inte vara längre från sanningen. Nu mer än någonsin måste framgångsrika affärsmän visa tålamod och behärskning. Utan det kommer de att fortsätta att befinna sig på fel sida. Så hur kan brist på tålamod ha en negativ effekt på en valutahandlare?

Var inte för ivrig med att komma in i marknaden

Oerfarna handlare är inte säkra på sin förmåga att avläsa händelser på marknaden, vilket i sin tur gör att de ofta övertolkar signaler som en erfaren handlare skulle ha föredra att se bekräftade innan de agerar. Denna brist på erfarenhet och is i magen leder dem att hoppa in på marknaden alltför tidigt. De ser priset närmar sig en planerad nivå för inträde nivå men i sista stund tror att de inte att det kommer att hända så de tar ett beslut att gå in ändå. Om marknaden fungerar som den ska och en mindre rekyl uppstår på exakt samma nivå blir handlaren osäker på sin förmåga och saknar förtroende för sin förmåga att läsa marknaden eftersom de inte var tillräckligt tålmodiga. Om de lyckas rida ut situationen och räknar ut vilka vinster som gått förlorade blir de sedan förbannade på systemet trots att det är de själva som inte följde det.

Kasta dig inte in för sent

Bara för att du inte vill tjuvstarta betyder inte det att du ska vänta för evigt på att fatta ditt beslut. 9 av 10 amatörhandlare kommer att förlama sig av rädsla och överanalys. Du har ett system och du har en plan. Du måste hålla fast vid denna plan och ha förtroende och övertygelse för att trycka på avtryckaren när du ser ett intressant läge öppna sig. Att vänta för länge bara för att se tillfället passera dig kan vara en av de mest frustrerande aspekterna av handel. Låt det inte hända dig. Ha tålamod men agera snabbt.

Hänga inte kvar för länge

Tålamod kan också arbeta mot handlare som tenderar att hålla på positioner för länge. Precis som individer som väntar på alla de rätta signalerna skall bli perfekt uppradade blir handlare som försöka krama ur den sista kronan vanligtvis besvikna och frustrerade. Att ha tålamod innebär att vänta på ditt mål och sedan kliva ur när den nivån uppnåtts. Låt inte en handel som är lönsam arbete mot dig eftersom du försökte pressa några fler dollar ut av det. Ta vinster och vänta på nästa tillfälle.

Genom att ha tålamod och veta hur man fungerar tålmodigt inne på marknaderna kommer din potential intjäningsförmåga som valutahandlare att öka. Arbetet med följande regler och låt marknaden komma till dig så begår du inga misstag. Om du har en solid strategi och en väl genomtänkt plan kommer vinsterna snart!

Utnyttja sparräntan för högre vinst

För att maximera din vinst från valutahandel är det bra att placera pengarna på ett konto med bra sparränta. Hos de traditionella stora bankerna är sparräntan idag låg, eller i stort sett obefintlig på de flesta sparkonton. Därför är det mer lönsamt för dig att ha dina pengar på ett sparkonto med bra sparränta så att dina pengar kan växa på två håll.

Det finns idag en hel del sparkonton med bra sparränta att välja på. Sparkontona har dock olika villkor vad gäller maximalt/minimalt belopp att spara och möjligheten till att göra uttag. Du bör därför jämföra villkoren hos alla sparkonton för att hitta bästa sparräntan och maximera din vinst.